• Güzellik Merkezi
  • 04 Kasım, 2020

Çatlak Bakımı ve Uygulamaları

  • 0
  • 20138
  • 0
  • 0

Çatlak Bakımı ve Uygulamaları

Beyaz çatlaklar olarak bilinen sorunun ortak nedeni, insanların kilo alması ve genişleyen vücudun mevcut vücuda sığmamasıdır, ancak cilt çatlaklarının altında yatan neden hormonal değişikliklerdir. Kilo alımı veya hamilelikten kaynaklanan hormon değişiklikleri nedeniyle cilt çatlaması meydana gelebilir ve bunlarla baş etmenin en iyi yolu, güvenilir bir merkezde güvenilir bir tedavi yaptırmaktır. Deri çatlakları kadınlarda erkeklerden daha yaygındır. Bunun temel nedeni kadının erkeklerden daha yüksek hormon düzeyine sahip olması olarak belirtiliyor. İnsan vücudundaki çatlaklar önce vücutta mor ve kırmızı olarak görülür ve bir süre sonra beyaza döner. Bilgisiz uygulamalar sağlığı tehdit eder ve çatlak bölgede ciddi sorunlara neden olur.

Çatlak Tedavisi Mümkün mü?

Çatlak tedavisi tek bir tedavi seçeneği olmadığı için zor bir tedavidir. Mezoterapi PRP seçeneklerinden bazılarıdır. Son zamanlarda fraksiyonel karbondioksit lazer harika sonuçları nedeniyle kozmetik dermatoloji pratiğine girmiştir. Eski ya da yeni tüm cilt çatlakları bu tür bir tedavi ile tedavi edilebilir.

Özellikle basen ve bacak çatlaklarında çok başarılıdır. Karın çatlakları birden fazla seans gerektirebilir. Çatlakların şiddetine ve cildin yapısına göre seans sayısı değişmektedir. Bunların dışında fibroderms çatlak tedavisi de denenebilir.

Mikrodermabrazyon Çatlak Tedavisi

Cilt bakımı söz konusu olduğunda, mikrodermabrazyon şu anda sıcak bir konu.

Bir yandan, bazı insanlar cildin üst tabakasını soyarak "zamanın ellerini geri çevirme" yeteneğini satın aldığına yemin ediyor. Diğerleri bunun para israfı veya cilde çok zarar verdiğini düşünüyor.

Hayattaki çoğu şey gibi, gerçek bu iki uç noktanın arasında bir yerde yatıyor.

Buna aşina olmayanlar için mikrodermabrazyon çatlak tedavisi genellikle tıbbi bir ofiste veya kaplıcada yapılan bir prosedürdür.

Çatlak Oluşumu

Cilt bariyeriniz tehlikeye girdiğinde çatlamış cilt meydana gelebilir. Genellikle kuru ve tahriş olmuş cildin belirtisidir, ancak birçok olası nedeni vardır. Ayaklarınız, elleriniz ve dudaklarınız özellikle çatlamaya eğilimli olabilir. Ancak nedene bağlı olarak başka bölgelerde de çatlak cilt gelişebilir. Cilt çatlamasının çoğu nedeni, ev ilaçları ile yönetilebilir. Ancak çatlamış cildiniz ciddiyse veya herhangi bir komplikasyonunuz varsa, bir doktora görünmek en iyisidir.

Çatlak cildin çeşitli nedenlerine ve rahatlama yollarına bakalım.

Çatlak Cilde Ne Sebep Olur?

Sebebe bağlı olarak, çatlamış cilde çeşitli başka semptomlar eşlik edebilir. Bu semptomlara dikkat etmek, nedeni belirlemenize yardımcı olabilir.

Kuru cilt: Kuru cilt veya kseroz, çatlamış cildin en yaygın nedenidir.

Pürüzsüz ve nemli ciltte doğal yağlar, nemi tutarak cildin kurumasını önler. Ancak cildinizde yeterince yağ yoksa nem kaybeder. Bu, cildinizin kurumasına ve küçülmesine neden olarak çatlamaya neden olabilir. Kuru cilt şunlardan kaynaklanabilir: Soğuk havanın kış , düşük nem ve sıcaklık cildinizin kurumasına olabilir. İç mekan ısıtması da evinizdeki nemi azaltır.

Kimyasal tahriş ediciler. Bulaşık deterjanı ve çamaşır deterjanı gibi birçok ürün, sert kimyasallar içerebilir. Bu maddeler cildinizin bariyerine zarar verebilir ve kuruluğa neden olabilir. Sıcak su. Duşlardan veya bulaşık yıkamaktan gelen sıcak su cildinizin nemini azaltabilir. İlaç tedavisi. Kuruluk, topikal retinoidler gibi bazı ilaçların bir yan etkisi olabilir. Aşırı nem. Cildiniz sürekli olarak neme maruz kaldığında, aslında cildinizin tahriş olmasına ve kurumasına neden olabilir. Bu, çok uzun süre terli çoraplar giydikten sonra ayaklarınızın başına gelebilir. Bunun nedeni, suyun cildi tahriş etmesidir.

Çatlak Tedavisi Fiyatları ve Unsurlar

Çatlak tedavisi fiyatları değişkenlik göstermektedir. İnsanlar genel olarak kendi ciltleri konusunda en uygun kremleri ve ilaçları kullanarak profesyonel bir tedavi seansından ziyade kendi bakımlarını yapmayı tercih etmektedirler. Bunu yapanlar için maliyet tabii ki bir hayli düşmektedir. Yine de en azından cilt konusunda uzman bir hekime ya da dermatoloğa başvurmak kendi cildinizi tanımanız konusunda size daha çok yardımcı olacaktır. Bir uzman görüşü almak için ise hastaneler ve dermatoloji klinikleri tercih edilebilir. Tabii ki bulunan semte ve doktorun uzmanlığına göre ücretler değişebilir. Bir klinik hastaneden daha pahalı bir ücret alabilir. Bu konuda Türkiye içerisinde İstanbul'daki klinikler en yüksek fiyatlara seans başı ücret talep eden klinikler olmuştur. Çatlak tedavisini evde tedavi etmek maliyeti düşürebilir. Yine de tek başına bir tedavi süreci için dikkat edilmesi gereken hususlara uymak gerekir. Hastanın kendi cilt yapısını ve sorununu iyi tanıması önemlidir.

Bir Yorum Yazın